..


CHÀO CÁC BẠN GHÉ THĂM BLOG CỦA ĐOÀN LHSBUL 69'




Cảm ơn Bạn thăm Trang Blog
của Lưu học sinh học tại Bulgaria khoá 69-75!

ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА БИВШИТЕ ВИЕТНАМСКИ СТУДЕНТИ В БЪЛГАРИЯ 1969-1975Г!


Thứ Sáu, 22 tháng 2, 2013

Financial Times: България дава урок на Европа


Financial Times: България дава урок на ЕвропаОставката на българското правителство означава, че растежът има значение. Това е предупреждение и към останалите европейски страни. Това пише влиятелният Financial Times.

Все още България не е прилагала мерки за бюджетни икономии под формата на фискални промени, каквито има в Гърция, Румъния и Сърбия. Тя не е искала международно спасяване.

Правителството обаче се провали в опита да осигури икономически растеж. Заплатите в страната останаха най-ниските в Европейския съюз. В същото време цените не спряха да растат. Средната сметка на ток на едно семейство достигна € 100, при среден доход от € 387, пише Financial Times.

Един е урокът, който тази експлозия на общественото недоволство срещу правителството даде, и той е, че който и да дойде на власт след това, той трябва да удвои усилията си срещу корупцията, която може би е основната причина за тези високи цени. През 2009 година господин Борисов дойде точно с това обещание, но прогресът бе твърде бавен и незадоволителен.

Другият урок е, че при цялото това фокусиране на Европейски съюз върху фискалната дисциплина, всъщност това, което има най-голямо значение значение, е растежът. България успешно изпълни Маастрихтските критерии, които са задължителни за всяка европейска държава, тя привърза националната си валута, левът към еврото от 1997 година насам и избегна кризите. Но това не печели гласове.

Това е урок за правителствата дори в богатите държави, завършва коментарът във влиятелния финансов ежедневник.

1 nhận xét:

  1. [img] http://inews.bg/pictures/812949_375_282_4x3.jpg [/img]
    Единият от организаторите на протестните действия заяви, че от днес страната няма изпълнителна власт, ето защо гражданите трябва да вземат нещата в свои ръце.

    Събралите се изразиха почит към мъжа, който се самозапали тази сутрин пред сградата на общината, като знак срещу издевателствата над хората.

    Протестиращите във Варна настояват за оставката на кмета Кирил Йорданов и скандираха обидни фрази срещу него. Плакатите гласяха "Сбогом ГЕРБ” и "ГЕРБ се уплаши”. Появиха се и надписи като "Бойко, на кого ни оставяш”.

    Преди започването на протеста гражданите събираха подписка за местен референдум за Морската градина във Варна, а според организаторите до момента са събрани повече от 10 хил. подписа.

    Trả lờiXóa