..


CHÀO CÁC BẠN GHÉ THĂM BLOG CỦA ĐOÀN LHSBUL 69'




Cảm ơn Bạn thăm Trang Blog
của Lưu học sinh học tại Bulgaria khoá 69-75!

ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА БИВШИТЕ ВИЕТНАМСКИ СТУДЕНТИ В БЪЛГАРИЯ 1969-1975Г!


Thứ Sáu, 22 tháng 2, 2013

Кой заплашвал Бойко Борисов?

 Кой заплашвал Бойко Борисов?
След като оповести, че има информация за подготвяне на атентат срещу него от страна на Доган, се оказва, че това не е първата заплаха, която експремиерът Бойко Борисов получава. Те са около 10, пише в-к. "Труд".
Три от сигналите за смъртна опасност на Борисов постъпват от Сърбия в нашите спецслужби.
Първите два са от 2003 г. и 2004 г. и са свързани с мафиота Сретен Йосич.
Той е издирван от Интерпол и заловен в България през 2002 г, след което екстрадиран в Холандия.
Заплахата е адресирана до главния секретар на МВР Бойко Борисов и холандския прокурор Кооф Плой.
МВР започва през 2002 г. разработка на Йосич под името "Лале", в която попада и Милчо Бонев-Бай Миле. Нашенецът е близък до СИК, оцелял е при бомбен атентат през 2001 г. и убит заедно с още петима души през 2004 г.
Третата "сръбска" заплаха за Борисов е от юни 2005 г.
Тогава от службата за борба с организираната престъпност на Сърбия съобщават, че членове на т.нар. Земунски клан готвят атентат срещу главсека на нашето МВР
Две са по-сериозните заплахи към Бойко Борисов от страна на наши групировки.
За първата става известно в края на 2001 г., когато в хотел "Хаят" край Солун убийството на Борисов планират Константин Димитров-Косьо Самоковеца и Мето Илиенски от ВИС, заедно със Стоил Славов от СИК.
Срещата е засечена от гръци. Самоковеца е покойник от 2006 г., и Славов - от 2004 г., а Мето е безследно изчезнал от 2003 г.
Втората подобна среща е от февруари 2002 г., когато те присъстват на събиране във вила на Витоша и правят заговор за отстрел на Борисов заради разбит контрабанден канал.
Като сериозна от НСО възприемат и заплахата за бомба срещу Борисов и Цветан Цветанов, отправена само дни след изборите през юли 2009 г., когато ГЕРБ става водеща политическа сила. Наред с всички тези закани срещу Борисов, той е получавал още десетки, а по негови думи "хиляди".

3 nhận xét:

  1. [img] http://inews.bg/pictures/814772_375_282_4x3.jpg [/img]

    Бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров потвърди, че в службата е постъпил сигнал за заплахи към Бойко Борисов.

    Според Киров сигналът е звучал сериозно.

    Пред вестник "Преса" той призна, че името на Доган фигурира в сигнала, но не и в контекста, изтъкнат от Борисов - "на поръчител". Вчера след като бе гласувана оставката на кабинета премиерът Бойко Борисов заяви, че е бил предупреден от партньорска разузнавателна служба, че срещу него се планира атентат и поръчител е Ахмед Доган.

    Ген. Киров каза още, че е неприятно изненадан, че класифицирана информация на разузнаването получава публичност по този начин – обявена в парламента.

    Бившият шеф на НРС потвърди, че сигналът дошъл от партньорска служба в съседна балканска държава, но не пожела да отговори дали поръчителството има връзка със Сретен Йосич.

    Той оприличи ситуацията на предизборна битка с папки и подчерта, че е противник на това да се размахват документи по този начин.

    Киров добави, че ако се създаде парламентарна комисия, е възможно и уместно разсекретяването на информацията.

    Trả lờiXóa
  2. [img] http://inews.bg/pictures/814755_375_282_4x3.jpg [/img]

    Eкслидерът на ДПС Ахмед Доган обмисля да съди премиера Бойко Борисов. Това става след като вчера в парламента Борисов заяви, че има данни за подготвян атентат срещу и човекът, който го е "поръчал" е Доган, твърди вестник "Стандарт".

    Вчера Борисов обяви, че е научил за "мократа" поръчка преди около 15 дни и е чакал да оповести информацията, докато не бъде приета оставката на кабинета. Самият премиер в оставка научил за това от партньорска разузнавателна служба.

    Последва светкавичен отговор от новия лидер на ДПС Лютви Местан. Той протестира от името на всички членове и симпатизанти на ДПС "срещу опита ритуално да се злепостави Ахмед Доган"

    Местан на практика обвини премиерът, че лъже за това, че Доган е подготвял атентат срещу него. Според новия лидер на ДПС, ако думите на премиера бяха истина, отдавна щели да са огласени.

    Trả lờiXóa
  3. [img] http://inews.bg/pictures/250491_375_282_2.jpg [/img]

    "Батко си ми казва", това сподели пред екип на bTV чичото на Бойко Борисов - Методи Андреев. Той го е отгледал като малък. Къщите им в Банкя делят един двор.

    "За мен хората са това, което съм аз за тях", казвал Борисов, спомня си Методи.

    "Бойко Борисов не го заслужава това, което му се случва, но на изборите ще излязат резултатите", каза още чичото на бившия премиер.

    "За мен той е един човек, който заслужава много", категоричен е Методи.

    Той научил от новините, че правителството на ГЕРБ подава оставка. Методи твърди, че Борисов е много силен човек. "Не всеки един човек може да преживее, това е един много голям удар."

    По думите му "Банкя ще го подкрепи, не защото е от Банкя, а защото той е много чист". Методи се разплака пред камерата на телевизията.

    "Всяко едно нещо, което е направил, е много за България", завърши чичото на Бойко Борисов.

    Trả lờiXóa