..


CHÀO CÁC BẠN GHÉ THĂM BLOG CỦA ĐOÀN LHSBUL 69'




Cảm ơn Bạn thăm Trang Blog
của Lưu học sinh học tại Bulgaria khoá 69-75!

ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА БИВШИТЕ ВИЕТНАМСКИ СТУДЕНТИ В БЪЛГАРИЯ 1969-1975Г!


Thứ Hai, 8 tháng 4, 2013

Дунав мост ще бъде затворен за два часа днес по обед

Дупката е от българската част на моста. Снимката е архивна 
Дупката е от българската част на моста.
Дунав мост ще бъде затворен за два часа в обедните часове за оглед от експертна комисия, предаде БНТ. Причината е дупка в платното от българска страна.

Междувременно се преустановява движението на товарни автомобили над 10 тона по Дунав мост в двете посоки, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Мярката се налага поради повреда на пътната настилка и стоманобетонната плоча на мостовото съоръжение.

Ограничението ще бъде премахнато след ремонт на пътния участък.

От вчера движението по моста е ограничено като автомобили и ТИР-ове се пропускат на етапи от румънска и българска страна само в едното платно.

За няколко часа заради влагата дупката се разшири от 40 сантиметра до близо метър и продължава да нараства.

Асфалтови и бетонни отломки са паднали на ж.п. линията, която преминава под платното за автомобили. До ранния следобед ж.п. работници разчистваха и проверяваха за повреди релсовия път. В момента дупката е покрита със стоманени плоскости, поставени са и предупредителни знаци. 

 Таксата за преминаване на леки автомобили по моста над Дунав при Русе - Гюргево ще бъде намалена тройно - от 6 евро на 2 евро, съобщи "Аджарпрес", цитирана от БТА.

Румънската агенция се позовава на сенатора от управляващия Социал-либерален съюз Николае Бъдълъу, който на пресконференция обещал това да стане още следващата седмица.

Бъдълъу заяви, че е направил постъпки пред изпълнителната власт за намаляване на таксата след многократните молби от граждани, както и заради факта, че България от години прилага такса от 2 евро.

Không có nhận xét nào:

Đăng nhận xét