..


CHÀO CÁC BẠN GHÉ THĂM BLOG CỦA ĐOÀN LHSBUL 69'
Cảm ơn Bạn thăm Trang Blog
của Lưu học sinh học tại Bulgaria khoá 69-75!

ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА БИВШИТЕ ВИЕТНАМСКИ СТУДЕНТИ В БЪЛГАРИЯ 1969-1975Г!


Thứ Sáu, 13 tháng 9, 2013

„Пхо Хоа“ - просто национално ястие или форма на изкуство?

Един от най-паметните атрибути на Виетнам е неговият кулинарен гоблен от азиатска и с френско влияние кухня, в който говеждо, риба, ориз и зеленчуци от делтата на плодороднатарека Меконг са смесени с експлозивни аромати и сложни, но деликатни подправки.
Благодарение на тази смесица, простото национално ястие пхо, супа от оризово фиде, което богати и бедни ядат на закуска и по всяко време на деня, може да бъде почти лирично. Ако сте го опитвали някъде другаде, пригответе се за: пхо, което ще вкусите тук, не прилича на нищо друго, което сте опитвали. Качете се на някоя велорикша и тръгнете към „Пхо Хоа“, може би най-прочутия от хилядите ресторанти за спагети.
Улица „Пастьор“ е раят на пхо, по нея се редят невзрачни лавки и сергии, продаващи този специалитет, но от двайсет години „Пхо Хоа“ е смятан за най-добрият ресторант тук. Душата на пхо е бульонът и в един огромен казан в „Пхо Хоа“ подправеният и ароматизиран бульон ври пет часа, преди вашата купичка, над която се издига пара, да пристигне, препълнена с хлъзгави и меки спагети и тънки резенчета говеждо или пилешко. Елате за закуска, така че да можете да дойдете и за обяд и вечеря пак тук.

Không có nhận xét nào:

Đăng nhận xét