..


CHÀO CÁC BẠN GHÉ THĂM BLOG CỦA ĐOÀN LHSBUL 69'




Cảm ơn Bạn thăm Trang Blog
của Lưu học sinh học tại Bulgaria khoá 69-75!

ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА БИВШИТЕ ВИЕТНАМСКИ СТУДЕНТИ В БЪЛГАРИЯ 1969-1975Г!


Thứ Ba, 30 tháng 7, 2013

Cựu LHS khóa 1983 kỷ niệm 30 năm ngày sang Bulgaria



30 години по-късно виетнамските възпитаници пазят жив спомена за България

На 20 юли 2013 г. в град Ханой група виетнамски възпитаници се събраха, за да отбележат  30 години от началото на обучението си в България през 1983 г. За юбилейната среща от различни краища на страната в столицата пристигнаха около 50 бивши студенти на университети в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе, както и техни виетнамски преподаватели по български език.
По покана на организационния комитет, на тържеството присъства г-жа Славена Гергова, временно управляващ българското посолство в Ханой, както и целият състав на мисията. В обръщението си към събралите се г-жа Гергова поздрави виетнамските възпитаници за годишнината, изрази задоволство от топлината, с която те си спомнят за страната ни и ги прикани да посетят днешната „променена и по-хубава България”.
Вечерта, заредена с много мили спомени и обагрена с българска реч, фолклорна музика и някои традиционни български кулинарни специалитети, бе истинско празненство за всички присъстващи приятели на България, наричащи с гордост страната ни своя „втора родина”.
Theo tin từ DSQ Bulgaria tại Hà Nội

Không có nhận xét nào:

Đăng nhận xét