..


CHÀO CÁC BẠN GHÉ THĂM BLOG CỦA ĐOÀN LHSBUL 69'




Cảm ơn Bạn thăm Trang Blog
của Lưu học sinh học tại Bulgaria khoá 69-75!

ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА БИВШИТЕ ВИЕТНАМСКИ СТУДЕНТИ В БЪЛГАРИЯ 1969-1975Г!


Thứ Sáu, 31 tháng 5, 2013

Пенсионерите съдят България в Люксембург заради мизерния си живот


Голяма част от тях получават пенсия до 200 лева, която е под официалния праг на бедност у нас

Асоциацията на пенсионерите ще заведе първия колективен иск срещу България в Европейския съд в Люксембург. Под него стоят и подписите на 182-ма души от Асоциацията на пенсионерите.
Причината е, че голяма част от тях получават пенсия до 200 лева, която е под официалния праг на бедност, обявен у нас. Според данни на Националния статистически институт той е 236 лева.
„Задавах въпроса на три правителства и отговор не получавах или той бе „Пари няма”. Затова мисля, че този иск е изключително справедлив и вярвам, че с Божията помощ той ще бъде приет от Европейския съд, ще му бъде даден ход и смятам, че рано или късно справедливост ще има”, каза журналистът Венелина Попова, един от инициаторите на иска.

3 nhận xét:

  1. [img] http://novinar.bg/data/2011-06-24/20110513_0070.jpg [/img]
    Пенсионери използват свободното си време и за курсове по компютърна грамотност, които за тях са срещу скромната сума от 30 лева.

    Trả lờiXóa
  2. Mình chẳng tốn leva nào, vẫn biết kích Chuột, gõ Google tìm Bạn yêu....Heeeeeeeeeee

    Trả lờiXóa
  3. Да си пенсионер в България е почти като обричаща диагноза. Много от възрастните хора проклинат държавата, монополистите и въобще живота, който живеят в родината. В напреднала възраст, когато тялото не те слуша, когато децата са създали свои семейства и често са далече от дома и когато доходите ти от пенсия не стигат, за да покриваш ежедневните си разходи за храна и консумативи, като че ли се отказваш от живота. Чувала съм много възрастни хора едва ли не да проклинат съдбата си на български пенсионер. Освен мизерията и отношението от институциите и на улицата, социалната изолация заради липсата на средства превръща дните и вечерите в ад.

    Случайно на една екскурзия в Турция се запознах с възрастни дами, които тотално объркаха представата ми за български пенсионерки. Не, че животът не им е поднасял изпитанията или са свръх богати, просто те са открили мястото, на което в пенсионна възраст могат да срещнат приятели, да практикуват хобито си, да отидат на театър или просто да потанцуват. И петте дами са членове на Националното сдружение на възрастните хора към КНСБ. Оказва се, че организацията има свои структури в цялата страна. Най-голяма е структурата в Русе, която наброява 1800 членове.

    Trả lờiXóa