..


CHÀO CÁC BẠN GHÉ THĂM BLOG CỦA ĐOÀN LHSBUL 69'




Cảm ơn Bạn thăm Trang Blog
của Lưu học sinh học tại Bulgaria khoá 69-75!

ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА БИВШИТЕ ВИЕТНАМСКИ СТУДЕНТИ В БЪЛГАРИЯ 1969-1975Г!


Thứ Tư, 14 tháng 3, 2012

Лили Иванова

    Hồi tôi là SV tại Bul, cũng rất mê LiLi hát...Nay khi về già nghe lại LiLi hát, vẫn mê và nhớ da diết những năm trẻ tuổi ở Varna Bulgaria! Tôi vẫn sưu tầm các bài hát của Chị, nhưng tôi vẫn mê bài Kamino này! Thế đấy những kỉ niệm về nơi lưu học...Châu Âu, sống mãi trong tôi.



4 nhận xét:

  1. Биография

    Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински техникум във Варна, а по-късно работи като медицинска сестра в родния си гр. Кубрат.

    През 1961 г. е одобрена за прослушване в „Концертна дирекция”, София, която организира първото задгранично турне заедно с Емил Димитров, Ирина Чмихова и Мария Косева в Румъния.

    През 1963 г. тя участва в програмата на хотел „Амбасадор” и театър „Танасе” в Букурещ. Блестящото й представяне е отразено в четири директни предавания по румънската държавна телевизия.

    Първия си албум Лили Иванова издава по предложение на румънската фирма Electrecord през 1963 г., която е и първата дългосвиреща плоча на български изпълнител.

    Първата й песен е „Витоша” по музика и текст на Михаил Манолов. Следват „Адажио” по музика на Ангел Заберски и аранжимент на Иван Пеев и „Събота вечер“ с музиката на патриарха на българската забавна музика Йосиф Цанков и текста на Димитър Василев, която става първият голям хит на звездата.

    Първият си концерт в България Лили Иванова изнася през 1964 г. в зала Универсиада заедно с Джейн Сверт и рок група „Северните тигри“.

    Следващият й албум „Море на младостта“ е издаден от Балкантон през 1967 г.

    Третият й албум е издаден в Москва („Поет Лили Иванова“, Мелодия, 1968 г.).

    Албумът „Камино“ е издаден от Балкантон през 1968 г. Едноименната песен в изпълнение на Лили Иванова с аранжимент на Иван Пеев има дълга история, свързана с началото на кариерата й. През 2005 г. песента „Камино” в изпълнение на Лили Иванова беше класирана на 40 място в престижната класация на вечните световни хитове на „Сони Ериксон”.

    От 1966 г. започва нейният успех, който в следващото десетилетие е феноменален и е белязан както от получаването на престижни награди, така и с раждането на едни от най-хубавите български песни, наричани днес „златни“.

    Първата си награда „Златен ключ“ Лили печели през 1966 г. в Братислава. Следват още десет награди от цял свят като Първа награда от фестивала във Варшава (1967 г), Награда за най-добър изпълнител на фестивала в Барселона (1968 г.), „Златна плоча“ за най-много продадени плочи в собствената си държава от MIDEM в Кан, Франция (1969 г.), „Златна плоча“ от „Olimpiada de Musica Pop“ в Атина (1970 г.), Трета награда на фестивала в Рио де Жанейро, Бразилия (1970 г.), Трета награда с песента „Панаири“ в Токио (1973 г.). През 1996 г. Лили Иванова е удостоена с голямата награда „Златен Орфей“ за цялостен принос През 1997 г. международната асоциация на жените я номинира за една от най-прочутите жени на XX век. През 1998 г. Лили получава най-високия орден на фондация „Св. Никола Чудотворец“ за принос за доброто на света. През 1999 г. президентът Петър Стоянов връчва на Лили Иванова орден „Стара планина“ за заслуги към българската поп музика. В досегашната си кариера Лили Иванова е реализирала у нас и по света над 10 хиляди концерта.

    Днес Лили Иванова заслужено е наричана „Примата на българската поп музика“.

    Trả lờiXóa
  2. Лили đã viết cuốn sách ИСТИНАТА, báo chí bình luận rất nhiều về cuốn tự truyện này của Ngôi sao này!
    "Истината за Лили Иванова" срещу "Един живот, една съдба"
    "Истината за Лили Иванова" ще се казва единствената автобиографичната книга на певицата. Тя се основава на личните й спомени и преживявания и е редактирана от Мартин Карбовски.
    "Истината за Лили Иванова" ще се казва единствената автобиографична книга на певицата. Тя се основава на личните й спомени и преживявания, редактирана е от Мартин Карбовски и ще бъде издадена от издателство "Сиела" (Ciela.net).

    Това съобщи певицата на пресконференция в БТА, на която беше коментирана и книгата на журналиста Исак Гозес за нея, пускана на пазара тази седмица.

    Веселин Тодоров от "Сиела" каза, че за "Истината за Лили Иванова" се обмисля тираж от около 100 хил. екземпляра. Той изрази убеждението си, че тя ще бъде изключително успешна. Планирано е да излезе на рождения ден на певицата - 24 април.

    Във връзка с конкурентното издание, анонсирана като "роман", Мартин Карбовски заяви, че няма две книги за Лили Иванова и "книжна война" за нея, а "кражба".

    Самата прима подчерта, че книгата на Гозес се издава без нейно разрешение, тя не е информирана за нея, няма и сключен договор.

    Певицата я сравни със "справочник" и коментира, че в нея има неточности, както и недостойни неща за хора, с които е работила - които не е казвала за тях.

    Trả lờiXóa



  3. МЕЧТА
    (албум “Обичам те”)

    Имам аз една мечта -
    като сянката е тя.
    Вечно – нощ и ден -
    бяга тя пред мен.

    Като с дъх неуловим
    с нея винаги вървим.
    Като вечен глас
    все я чувам аз.

    Две очи във път нестигнати
    да настигна аз.
    Две ръце-криле размахани
    да догоня в път.
    Планини от лед издигнати
    да стопя със глас.
    И цветя от скръб повяхнали
    да спася от смърт.

    Туй е моята мечта -
    като сянката е тя.
    Вечно – нощ и ден -
    бяга тя пред мен.

    Нищо – нека бяга тя.
    Затова е тя мечта.
    Сянката щом спре
    всичко ще умре.

    Не една мечта, а хиляди,
    сбрани във едно.
    Не една любов единствена,
    а всемирна страст.
    Туй е тя – мечтата силната!
    Ах, дано все живее
    в мен разлистена!
    И със нея – аз.

    Trả lờiXóa


  4. СЛЕД ТЕБ

    Зная аз – любовта за теб
    е смехът на друга
    и със мен си за последен път.
    Този смях ще убие в теб
    мен и мойта обич,
    но все пак ти запомни:

    Че след теб аз ще живея само,
    ще живея със спомена за теб.
    И след теб очите и сърцето,
    и сърцето ще търсят теб.
    Само с теб бях толкова щастлива,
    най-щастлива, макар за миг със теб.
    Но след теб съм само тъжна сянка,
    твоя сянка съм след теб.

    Може пак две добри очи
    да потърсят от мене и любов, и нежност.
    Но след теб ще мълчи моето сърце.
    Ти от мен открадна нежността и любовта

    Trả lờiXóa