..


CHÀO CÁC BẠN GHÉ THĂM BLOG CỦA ĐOÀN LHSBUL 69'




Cảm ơn Bạn thăm Trang Blog
của Lưu học sinh học tại Bulgaria khoá 69-75!

ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА БИВШИТЕ ВИЕТНАМСКИ СТУДЕНТИ В БЪЛГАРИЯ 1969-1975Г!


Thứ Năm, 5 tháng 1, 2012

Зелени градски тоалетни

    В рамките на изложбата "ЕНТРОПИЯ" в централата на Европейския съюз България е представена като "турска тоалетна". Последва дипломатически скандал: нашите политици се обидиха. Защо??? Може би защото рядко слизат от мерцедесите си, за да видят истината!

    Ето как Давид Черни вижда България. Дали е незаслужено?


    Тоалетна в градинката на на църквата "Св. Седмочисленици".


    Тоалетна в "Докторската градина".



    Тоалетна в парк "Стоян Заимов".


    Тоалетна пред Медицинска академия.



    Тоалетна на ул."Сребърна" и бул."Черни връх".

    Това, че тоалетните в парковете трябва да се заменят с модерни решения, е ясно на всички. Изоставени толетни, източник на неприятни спомени, има във всяка градинка и парк. Хиляди софиянци "наторяват" тайничко парковете - по принуда.

    Лесно е да се направи! Може да се финансира и по европейските програми. Супермодерни, самопочистващи се тоалетни можем да измислим и произведем сами. Може да си ги купим и от Германия. Нужна е малко воля и себеуважение....


    Важно е в парковете тези нови тоалетни да "изчезнат". Важно обаче е да бъдат и достъпни за хората в неравностойно положение!





       ПОДКРЕПА НА ИДЕЯТА
    НИЕ, ДОЛУПОДПИСАНИТЕ ГРАЖДАНИ НА СОФИЯ,

    ПОДКРЕПЯМЕ ИДЕЯТА ДА БЪДАТ ИЗГРАДЕНИ АДЕКВАТНО КОЛИЧЕСТВО ОБЩЕСТВЕНИ ТОАЛЕТНИ В СОФИЙСКИТЕ ПАРКОВЕ. ТЕЗИ ТОАЛЕТНИ ДА БЪДАТ ОТ ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ - САМОПОЧИСТВАЩИ СЕ, КОМФОРТНИ, ДОСТЪПНИ ЗА ХОРАТА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ, С МУЗИКА, ПРИЯТНИ ЗА ПРЕБИВАВАНЕ, ПОДДЪРЖАНИ ПО ЕВРОПЕЙСКИ НАЧИН. ТЕЗИ ТОАЛЕТНИ ДА БЪДАТ ВПИСАНИ В ПАРКОВАТА СРЕДА ПО ПОДХОДЯЩ НАЧИН.

1 nhận xét:

  1. Тази "Чудесна идея" ще бъде ли и във Виетнам!!!

    Trả lờiXóa